Consells pràctics per cuidar i mantenir la fusta natural

La fusta és un material natural i versàtil que aporta calidesa i elegància als nostres espais. No obstant això, si volem preservar la seva bellesa al llarg del temps, és important tenir-ne cura i aplicar-li un manteniment adequat.
En aquest article, parlarem d’alguns consells pràctics per mantenir la fusta en òptimes condicions, protegir-la dels agents externs i evitar danys innecessaris.

Neteja regular

La neteja regular és fonamental per al manteniment de la fusta. Utilitza un drap suau per eliminar la pols i els residus superficials. Evita l’ús de productes abrasius o químics molt forts, ja que aquests poden fer malbé la fusta o eliminar la seva capa protectora. És molt millor escollir productes de neteja suaus i específics per a fusta.

Protecció contra la humitat

La humitat és un dels principals enemics de la fusta, pel fet que pot provocar que aquesta es deformi, s’infli o inclús es podreixi. Per tal de protegir-la, evita l’exposició directa amb la humitat i la pluja. En espais humits, fes servir vernissos impermeables per a crear una barrera protectora. També és important mantenir un nivell d’humitat adequat en l’ambient utilitzant humidificadors o deshumidificadors segons convingui.

Manteniment d’acabats

Els acabats protectors, com els vernissos, ceres o olis, tenen un paper fonamental a l’hora de protegir la fusta. Revisa regularment l’estat del seu acabat i aplica’l novament en cas que sigui necessari. Aquests protectors t’ajudaran a preveure la humitat, les taques, les ratllades i altres problemes provinents d’agents externs. Abans d’aplicar qualsevol producte, informa’t sobre el tipus de fusta que estàs tractant i com has de fer-ho.

Protecció contra la llum solar

L’exposició contínua a la llum solar directa causa pèrdua de color i deteriorament a la fusta. Per tal de protegir-la, fes servir cortines, persianes o tractaments de finestra que bloquegin els raigs UV. Si tens mobles de fusta prop de finestres, et recomanem girar-los regularment per tal que l’exposició solar sigui uniforme en totes les àrees.

Prevenció de ratllades i taques

Evita arrossegar objectes pesats sobre superfícies de fusta. Col·loca estovalles o posavasos a les taules i evita col·locar objectes calents directament sobre la fusta.

Control d’insectes i plagues

Assegurat que la zona on tens fusta està lliure de plagues. Utilitza repel·lents naturals o productes adequats per tal d’evitar que apareguin insectes a la fusta.

Inspecció i reparació

Realitza inspeccions periòdiques per a detectar possibles danys, com esquerdes, estelles o àrees desgastades. En cas de trobar-ne, és millor arreglar-ho com més aviat millor, per tal d’evitar que empitjori amb el temps.

Emmagatzematge adequat

Sobretot pel que fa als mobles de fusta exterior quan no s’estan fent servir. Assegurat de protegir-los en èpoques de pluja o en èpoques on la radiació solar és molt forta.

Així doncs, aquests són alguns consells que et permetran mantenir la fusta natural en un bon estat i gaudir de la seva bellesa i durabilitat per molt més temps.
Recorda que a Farreras Nadal disposem de fusta natural de tota mena, amb diferents acabats i inclús amb tractaments diversos que permeten una major durabilitat. Sigui quin sigui el material que necessites, no dubtis a preguntar-nos!