Decoracions Nadalenques amb Fusta

La temporada nadalenca és el moment perfecte per a deixar volar la imaginació i donar vida a la teva llar amb decoracions úniques i personalitzades. I quina millor manera de fer-ho que amb projectes DIY (do it yourself) respectuosos amb el medi ambient?

La fusta és un material perfecte per aquest tipus de creacions, la seva versatilitat et permetrà aportar aquest toc especial a casa teva i gaudir de tot el procés amb la resta de la família.

Hi ha un gran ventall de possibilitats a l’hora d’escollir la fusta, cada una d’elles ofereix unes propietats diferents, i que n’escullis una o altre dependrà molt del tipus de projecte que vulguis dur a terme. En qualsevol cas, des de Farreras Nadal et recomanem utilitzar fusta reciclada, ja que aquesta agrega una capa addicional de significat a les teves creacions i li dones una segona vida: D’on prové aquesta porta vella de fusta desgastada? Quina història amaga aquest tauler?…
La fusta és un mitjà cap a la creativitat, però també un connector d’històries entre el present i el passat.
Troba fusta reciclada a casa, a botigues de segona mà, mercats, mobles gastats… i converteix-la en un objecte especial d’aquest Nadal.

Dit això, compartim amb tu algunes idees per donar vida als teus projectes DYI aquest Nadal. A banda d’aportar llum i màgia a la teva llar, també aportaran nous records familiars i noves creacions sostenibles plenes de significat.

1. Arbre de Nadal de Fusta

És una alternativa perfecta per no haver de comprar un arbre de Nadal cada any i deixar de banda els arbres de plàstic poc realistes.
Reuneix trossos de fusta reciclada de diferents grandàries i formes i crea un arbre de Nadal amb personalitat. Pots pintar-lo, decorar-lo amb llums o fins i tot penjar petits adorns. Aquest projecte a banda de ser sostenible, també afegeix un toc rústic a la teva decoració nadalenca.

2. Adorns i guirnaldes

Recull trossos de fusta i talla’ls en formes nadalenques com estrelles, àngels, arbres de Nadal, flocs de neu o el que et vingui de gust. Vernissa’ls o pinta’ls a mà amb colors nadalencs i col·loque’ls a l’arbre de Nadal.
També pots tallar petites rodanxes de troncs de fusta i unir-les per a crear una guirnalda rústica. Deixa-les al natural o pinta-les amb motius i colors nadalencs. Col·loca-la a la xemeneia, a l’escala o en qualsevol altre espai.

3. Sotagots nadalencs 

Aprofita trossos de fusta més prims per a fer sotagots decoratius. Pinta’ls o decora’ls amb motius nadalencs. Són pràctics i afegeixen una gran personalitat als teus àpats de Nadal.

4. Portaespelmes de Fusta

Reutilitza blocs de fusta per a fer portaespelmes. Fes forats de la grandària de les teves espelmes i decora els blocs amb pintura o gravats. Aquests elements aportaran calidesa a la teva llar.

Aquests tan sols són alguns exemples de projectes DIY, hi ha una infinitat de possibilitats, només has de fer volar la teva imaginació mentre crees nous records familiars i dones una segona vida a la fusta. T’animes?
Fes que aquest Nadal sigui veritablement únic amb les teves creacions de fusta reciclada!