Tot el que necessites saber sobre la Fusta Termotractada

Avui us explicarem què és la fusta termotractada i per a què serveix. Més concretament, us parlarem de la marca SAVIA (Finsa), la qual presenta un gran nombre de propietats i avantatges. En primer lloc, és important saber que aquest tipus de fusta és molt utilitzada en espais exteriors gràcies a la seva durabilitat, així doncs, sí estàs pensant a fer canvis al teu jardí, terrassa o balcó, estigues atent perquè això segurament t’interessa.

Què és exactament la fusta termotractada i quins són els seus beneficis?

La fusta termotractada SAVIA ( FINSA ) és un tipus de fusta sotmesa a un tractament de calor amb l’objectiu de millorar les seves propietats físiques i augmentar la seva durabilitat. En aquest procés, la fusta s’escalfa a altes temperatures (entre 160 i 230 ºC) en un ambient controlat i amb baixa oxigenació per tal d’evitar la combustió.

Amb aquest tractament tèrmic aconseguim modificar l’estructura cel·lular de la fusta, obtenint així un seguit de beneficis.El fet de sotmetre la fusta a aquestes altes temperatures fa reduir la seva capacitat d’absorció d’humitat, d’aquesta manera la fusta termotractada difícilment pot deformar-se amb el canvi de temperatures i es torna molt més resistent a l’aigua. La seva estabilitat dimensional és una altra dels seus avantatges, aquest tipus de fusta exhibeix una major resistència a la deformació i torsió i, per tant, la fa molt més resistent que altres materials, convertint-se així en una de les opcions més buscades per a les zones d’exterior.

I si el que et preocupa és l’aparició de plagues, termites i insectes, en aquest cas no has de patir per res. A la fusta termotractada se li eliminen aquells components que són propensos a la degradació biològica i això fa que desenvolupi una major resistència contra aquests agents externs.

Té alguna diferència estètica amb la resta de fustes?

Doncs sí, un dels seus aspectes distintius és el seu to més fosc i la seva aparença uniforme. El tractament tèrmic provoca canvis químics en la fusta que alteren el seu color natural tornant-la més fosca i aconseguint una estètica més atractiva.Aquest to pot variar, podem trobar fusta termotracatada des d’un marró clar fins a un marró més fosc, depenent de l’espècie de fusta utilitzada i la temperatura de tractament.

Quins són els principals usos per aquest tipus de fusta?

Com bé hem anat comentant fins ara, la seva major resistència a la degradació i la seva estabilitat dimensional millorada, fan que la fusta termotractada sigui adequada per a entorns on la fusta convencional podria ser susceptible als efectes del clima i la humitat.

Veiem algunes de les seves principals aplicacions:

1- Construcció d’exteriors: terrasses, revestiments, pregoles, tanques…
2- Mobiliari d’exterior: taules, cadires, bancs…
3- Revestiments interiors: revestiment de parets i sostres, terres, portes i marcs.

Major resistència a la humitat i duresa superficial, millor estabilitat dimensional i resistència als agents biològics. El que dèiem, la solució perfecta per a gaudir del teu espai exterior aquest estiu sense preocupacions.

Perfils que disposem a Farreras Nadal.

Ara per ara disposem del encadellat triplo, el llistó de canto romat i la tarima exterior amb grapa: