¿Què és el taulell aglomerat de melamina i quins són els seus usos?

Un taulell d’aglomerat de melamina és un tipus de panell de fusta que es fa a partir de fibres de fusta i resines. Aquestes es sotmeten a altes pressions amb l’objectiu de crear un material dur i resistent. A continuació, es recobreix amb una làmina de melamina, que li confereix una superfície llisa, brillant i duradora.
El resultat final és un material lleuger, dur i resistent a les taques i a les ratllades. A més, la melamina ajuda a protegir la superfície del taulell d’aglomerat de la humitat i els danys. Això fa que sigui una opció perfecte per a la fabricació de mobles i altres aplicacions decoratives.
Un altre avantatge important dels taulells d’aglomerat de melamina és que es poden trobar en una àmplia varietat de colors i acabats. Això ens permet incorporar-los en qualsevol estil decoratiu i utilitzar-los en un gran nombre d’aplicacions, com són armaris, prestatgeries, taules, portes i molts altres. A més, són econòmics i fàcils de netejar i mantenir.

Aplicacions i usos de la melanina

1. Mobiliari
La fabricació de mobles és una de les aplicacions més comunes de la melamina, especialment es fa servir en armaris, prestatgeries i taules. La seva resistència a les ratllades i a les taques la converteix en el material perfecte per als mobles de casa i d’oficina.
Els seus acabats són varis, i de fet a Farreras Nadal disposem d’acabats mats, acabats que simulen fusta i altres els quals anomenem ”fantasia” i que inclouen una gran varietat de colors i textures perfectes per a adaptar-se a qualsevol estil decoratiu.

2. Revestiments de parets
Aquest és una altra dels usos de la melamina. La seva mida fa que la seva instal·lació sigui més fàcil i econòmica que altres materials que s’usen per al revestiment de parets. Això fa que aquests panells siguin cada vegada més populars i utilitzats, sobretot en espais on passen moltes persones diàriament.

3. Encimeres de cuina
Existeix una gran varietat de materials que podem utilitzar per a les encimeres de cuina, però si estàs buscant un material versàtil, resistent i econòmic, llavors la melamina és una de les teves millors opcions. Com hem comentat anteriorment, és un material resistent a les taques i a la humitat sempre i quan la base sigui hidrófuga, i per això és un dels més escollits en aquest tipus d’estances.
Les encimeres de melamina són capaces d’imitar materials tan nobles com el marbre, el millor es que els resultats i eficiència són molt positius i la inversió és menor en comparació amb altres materials. La seva instal·lació també és molt més senzilla que altres opcions.

4. Portes Interiors
Les propietats de la melamina fan que aquest material també s’utilitzi en la fabricació de portes d’interior. Al ser tan resistent a la humitat i a les taques, és una opció molt emprada en algunes estances de la casa com la cuina, els banys, o les portes de les habitacions dels nens petits.
Com en altres aplicacions, l’acabat de la melamina ens permet triar entre multitud de colors i acabats, de manera que és molt fàcil trobar el disseny que millor s’adapti a la nostra llar.

5. Panells decoratius
Un altre dels seus usos és la fabricació de panells decoratius. La seva capacitat per a imitar l’aparença d’altres materials com la fusta i el marbre la fan perfecte per als panells decoratius. Els panells de melamina són una opció popular per a la decoració d’interiors a causa del seu baix cost i fàcil instal·lació.

En conclusió, la melamina és un material versàtil i resistent que s’utilitza àmpliament en la construcció i la decoració. Les seves propietats úniques la fan ideal per al seu ús en diferents ambients i en instal·lacions industrials.
A més, el seu baix cost i facilitat de manteniment la converteixen en una opció popular per a la fabricació de mobles i altres elements decoratius.
A Farreras Nadal disposem d’una àmplia gamma de melanines per a incorporar a qualsevol racó de la teva llar.

No dubtis a contactar amb nosaltres per a saber molt més sobre aquest material i tots els seus avantatges.